Al bijna 150 jaar is het lidmaatschap van het Davidsfonds gekoppeld aan de aankoop van een minimum bedrag aan boeken. Deze formule was een doorn in het oog van de overheid. Die verbiedt namelijk “de verplichte aankoop van producten” als voorwaarde voor een lidmaatschap van een vereniging zonder winstoogmerk. Het aanbieden van producten mag, maar de aankoop kan geen verplichting zijn.

Het Davidsfonds ging, binnen dit wettelijk kader, op zoek naar een gulden middenweg die onze hoedanigheid van cultuurvereniging vrijwaart, zonder in te boeten op een ruim en divers aanbod aan boeken, activiteiten, vorming en reizen.

Het vernieuwde lidmaatschap

Weldra krijgt u (per mail of brief) vanuit het Nationaal Secretariaat een uitnodiging om uw lidmaatschap te vernieuwen. Dit kan door middel van de meegestuurde overschrijving (u krijgt een mail van Davidsfonds) van het vast lidgeld van 29 EUR per gezin. Hiervan komt 5 EUR onmiddellijk op rekening van onze plaatselijke afdeling ter ondersteuning van onze lokale werking. Let op dat u de juiste gestructureerde mededeling gebruikt die u in de mail vindt (of kan navragen via ons). Na betaling krijgt u de nieuwe lidkaart automatisch per post toegestuurd.

Zodra u en uw gezin opnieuw lid zijn, genieten jullie van alle voordelen zoals jullie die reeds kennen: kortingen op boeken, nationale en lokale evenementen, voordeeltickets in musea en cultuurhuizen, mooie kortingen bij Davidsfonds academie en Davidsfonds cultuurreizen…

Als gezin krijg je één fysieke lidkaart. Niettemin kunnen alle gezinsleden hun digitale lidkaart gebruiken, door in te loggen op de Davidsfonds website.

Hoe zit het dan met de boeken?

De aankoop is vrijblijvend en geen voorwaarde meer om lid te zijn, maar de literatuurliefhebbers worden verwend. Het aanbod wordt gevarieerder en ruimer. Het éénmalig aanbod wordt een permanent aanbod met steeds de nieuwste uitgaven. Op iedere aankoop krijgt u meteen 10% korting. Er is geen minimumdrempel meer, maar bij uw eerste aankoop van minstens 30 EUR (na korting) ontvangt u bovendien – één keer per jaar – een waardebon van 20 EUR, geldig bij uw volgende aankoop.

Hoe en waar bestel ik boeken?

Het hele jaar door kunt u terecht in de webwinkel op de website van het Davidsfonds waar u steeds van 10% korting geniet.

Nog vragen ?

Heb je nog vragen, mail ons gerust !