Gastspreker : Marc Vandenbon

We verwelkomen je in een zuiders kader, met een hapje en een drankje, zodat je direct de sfeer van Italië kan opsnuiven.

Marc Vandenbon, voormalig leraar Maatschappelijke Vorming en Geschiedenis aan de voedingsschool Ter Groene Poorte in Brugge, neemt ons mee op een verbazingwekkende tocht door Italië dat hij tientallen keren bezocht heeft.

Hij kijkt, hij zoekt, hij snuffelt, hij peutert. En bovenal, hij legt alle stukjes samen en stelt vast dat de chaos één geheel vormt: de onovertroffen puzzel Italië. Als een ontdekkingsreiziger opent hij deuren die doorgaans gesloten blijven. Zijn pad is niet uitgestippeld, zijn nieuwsgierigheid is zijn leidraad en zijn kompas. Hij hopt en zapt, staat stil bij het échte Italië van elke dag.

Zijn lezing is geenszins een aaneenschakeling van mooie plaatjes die iedereen toch al kent, maar hij presenteert ons zijn visie op Italië op een eigenzinnige manier, doorspekt met anekdotes en tips voor de toekomstige reiziger. Hij spreekt zoals hij schrijft: gedreven en vaak met humor en ironie. Daarbij schuwt hij geenszins zijn kritische kijk op het land. Heel belangrijk vindt hij dat de reiziger ook eens moet kijken naar de achterzijde van elk monument want daar tref je het echte Italië aan. Zonder toeristen. Zoek een eigen invalshoek en maak iets unieks van je reis.

Praktisch :

  • Wanneer : dinsdag 11 september 2018 om 20u
  • Waar : Gemeenteschool, Edingsesteenweg 344, Denderwindeke (zie Google Maps)
  • Inkom : 4 euro (met Davidsfonds cultuurkaart) of 6 euro; kinderen t.e.m. 12 jaar gratis