Erwtjes en Knollen is een CSA-zelfplukboerderij in ons buurdorp Zandbergen waar op biologische wijze heerlijke groenten, aardappels en kruiden geteeld worden voor de leden.

CSA betekent Community Supported Agriculture wat zoveel betekent als gemeenschapslandbouw. De mensen en de boer slaan de handen in elkaar om te komen tot een duurzaam landbouwmodel. De boer teelt gezonde en milieubewuste groenten voor de deelnemers en de deelnemers zorgen ervoor dat de kosten van de boerderij gedekt zijn.

De leden worden actief betrokken bij het reilen en zeilen op de boerderij. Ze komen zelf hun groenten oogsten en zien zo iedere keer weer hoe onder invloed van de seizoenen het veld en het aanbod groenten veranderen.

Op deze avond vertelt de boer van Erwtjes en Knollen u alles over de boerderij en het belang van gemeenschapslandbouw voor de boeren en de natuur. Het is een model dat zowel de boeren als de natuur ademruimte geeft.

Graaf de Lalaing zal dit initiatief in een ruimer kader schetsen. David, de huidige boer, licht toe hoe CSA vertaald wordt naar Erwtjes en Knollen.

Dinsdag 3 maart 2020 om 20u

Gemeenteschool, Edingsesteenweg 344, Denderwindeke

6 euro
4 euro met Davidsfonds cultuurkaart
kinderen t.e.m. 12 jaar gratis